Kabači ir viens no visdaudzveidīgākajiem un gardākajiem sezonas dārzeņiem, kas ir pieejams vasaras mēnešos.
Šis dārzenis ir ne tikai garšīgs, bet arī ļoti veselīgs, jo tajā ir daudz vitamīnu un minerālvielu, piemēram, C vitamīns, A vitamīns, kālijs un magnijs.
Turklāt kabači ir zemu kaloriju produkts, kas padara tos par lielisku izvēli tiem, kas vēlas uzturēt veselīgu dzīvesveidu.
Mana virtuve vasarā bieži ir piepildīta ar kabačiem, un šeit ir aprakstīta mana iecienītākā recepte – cepti kabači.
Sastāvdaļas un sagatavošana
Lai pagatavotu ceptus kabačus, jums būs nepieciešams:
2-3 vidēja lieluma kabači
Sāls pēc garšas
Milti vai cits panēšanas materiāls (olu maisījums, maizes drupačas, rīvēts siers)
Eļļa cepšanai
Papīra dvieļi vai salvetes lieko tauku noņemšanai
Sagatavošanas procesā svarīgi ir izvēlēties jaunus kabačus, jo tie ir maigi un viegli cepami. Pārgatavojušies kabači bieži vien ir cietāki un piemērotāki sautējumiem vai kabaču kaviāra pagatavošanai.
Kabaču sagatavošana:
Sāciet ar kabaču rūpīgu noskalošanu tekošā ūdenī. Tas palīdzēs noņemt netīrumus un iespējamos pesticīdu atlikumus.
Pēc mazgāšanas kabačus nosusiniet ar papīra dvieļiem, lai tie būtu pilnīgi sausi.
Sagrieziet kabačus plānās apaļās šķēlēs, kuru biezums ir aptuveni 2-3 mm. Tas nodrošina vienmērīgu un ātru cepšanu.
Sāls un gatavošanas process:
Pirms cepšanas katru šķēli ierīvējiet ar sāli un atstājiet uz 20 minūtēm. Tas palīdzēs izvilkt lieko mitrumu un padarīt kabačus kraukšķīgākus.
Lasi vēl: Vieglākais biezpiena deserts ir bērnu iecienītākās brokastis. Izmēģiniet to pat tad, ja jums negaršo biezpiens
Pēc tam noskalojiet šķēles, lai noņemtu lieko sāli, un vēlreiz nosusiniet ar papīra dvieļiem.
Panēšana un cepšana:
Izvēlieties panēšanas materiālu pēc savas izvēles. Tradicionāli kabači tiek panēti miltos, bet jūs varat izmantot arī olu maisījumu, maizes drupačas vai rīvētu sieru, lai piešķirtu dažādus garšas nianses.
Uzsildiet lielu daudzumu eļļas pannā. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet kabaču šķēles un cepiet tās apmēram 5 minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
Pēc cepšanas izņemiet kabaču šķēles no pannas un lieciet uz papīra dvieļiem vai salvetēm, lai noņemtu lieko tauku daudzumu.